به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"پروفسور پيرفرانسسکوکاليدي\" از دانشگاه بلوگنا ايتاليا سرپرست تيم باستان‌شناسان ايتاليايي با همکاري محققان ايراني به تازگي عمليات‌هاي کاوشگري مهمي را در اين منطقه طراحي کرده‌اند.

\"عليرضا عسگري\"، ‌سرپرست تيم باستان‌شناسي و مسئول بنياد تحقيقات پارسه پاسارگاد همراه با فرهاد زري از باستان‌شناسان عضو اين مؤسسه در اين عمليات کاوشگري نقش مهمي ايفا کردند.

\"کاليدي\"،‌در اين باره گفت: در اين فعاليت مهم آثار سراميکي و ميراثي مهم متعلق به عصر هخامنشيان تا پارت‌ها يافت شد.

وي افزود: در سال‌هاي 1963 – 1961 مؤسسه تحقيقاتي بريتانيا که در ايران در زمينه کاوشگري فعاليت مي‌کند موفق به کشف اين ناحيه نشد و اين تيم ايراني – ايتاليايي در مدت 2 فصل از سال‌هاي 2006 و 2007 موفق به کشف اين منطقه شدند.


اين تيم تحقيقاتي توده خاکستري را يافتند که نشان مي‌دهد در گذشته در اين ناحيه شومينه گرما بخش بزرگي وجود داشته است.

\"ديويد استروناچ\"، پروفسور و سرپرست مطالعات باستاني مؤسسه بريتانيا پيرامون ميراث پارسي گفت: کشف بقاياي اين شومينه از ارزش باستاني و تاريخي برخوردار است.

وي تصريح کرد: اين شومينه از طريق يونانيان روشن نشده اما احتمالاً‌ در حدود 200 سال پيش از ميلاد مسيح در هنگام شورش پارسيان اشراف‌زاده بر عليه امپراتوري اسکندر مقدوني به کار افتاده است.

پارس نخستين نام اصلي ناحيه و ايالت فارس امروزي است و کلمه پارسي از همين نام گرفته شده است.

شايان ذکر است شورش اشراف‌زادگان پارسي در آن زمان موفقيت آميز بود و موجب تشکيل دولت مستقلي شدند که تحت نظارت امپراتوري پارت نبود.

اين تله تخت از نظر تاريخي در فارس و ايران حائز اهميت است و اين ناحيه توسط کوروش کبير نبياد نهاده شد و بعدها او اين ناحيه را به قلعه بزرگي مبدل کرد. M/109

انتهای پیام/

کد خبر 1386090719